13 Aralık 2010 Pazartesi

Suriye,Ürdün,Lübnan Gezisi 04-12 Aralık 10 BÖLÜM 1-GİRİŞ

ailemizin havayolu şirketi Pegasus'un bir kampanyasından 3 kişilik her yöne gidiş-dönüş uçak bileti kazandık.denemek bedava sitesinden kazandığım Çişmatik'ten sonra hayatımızda beleş kazandığımız en büyük hediye oldu bizim için.
Pegasus'un direkt uçuşlarının olduğu yerlerden kesemize en uygunu BEYRUT.fazla biletimizle Ülkü'ye baskı yapıp bir rota belirledik.Cevdet ve Fikret biletlerini para ile almalarından ve uçak saatlerinin zamansız olmasından dolayı ana rotayı HATAY gidiş BEYRUT dönüş olarak planladık.geçen seneki GAP 5'lisi yine yollarda.
o yönde görülecek yerler listesine geçen yıl hayalini kurduğumuz ülke ve şehirleri ekleyince dolu dolu bir 9 günlük program ortaya çıktı.Halep,Şam,Palmyra (SURİYE)-Lut Göl (ölü deniz),Madaba,Petra,Jerash,Wadi Rum (ÜRDÜN)-Beyrut (LÜBNAN) genel rotamız.Malula (SURİYE)-Ajloun (ÜRDÜN)-Bekaa Vadisi,Baalbek,Byblos (LÜBNAN) ise zamansızlıktan,paramızın bitmesinden ve Beyrut günlerimizde havanın fırtınalı olmasından dolayı gidemediğimiz yerler listesinde.
gitmeden evvel ara ulaşımlar,konaklamalar ve gezi yerleri konusunda çok araştırma yaptık. kafamızdaki sorular son ana kadar netlik kazanmak bir yana çoğaldı da çoğaldı.o yüzden aynı rotayı yapmak isteyenlere geniş tüyolarla dolu bir günce yazmayı planlıyorum.
Günceyi GİRİŞ,SURİYE,ÜRDÜN,LÜBNAN ve para,süre ve mesafeleri içeren SAYISAL SONUÇLAR olarak 5'e parçalamak daha mantıklı geldi.rotayı yapmak isteyenlerin ufak özetler çıkarması yeterli olabilir.
mali konuda sıkıntı yaşamamak için yine kasa yöntemi yaptık.ortak harcamaları,eşit para koyduğumuz kasa olarak belirlediğimiz bir kişi yapacak.gezide 3 ülkede USD ve TL dahil 5 para birimi ile karşılaşacağız.
biz kendi aramızda bir yarışma yaptık.ortak harcamalarımızla bu gezi uçak masrafı hariç kaç TL/Kişi olacak diye.en iyi tahmini yapan arkadaşa,12,5 USD/Kişi vererek toplam 50USD ile duty free'den gönlünce harcama yapma hakkı olacak.
net olmayan noktalar,merak edilen farklı konular için irtibata geçebilirsiniz.zira gitmeden evvel bir çok blogcu ile irtibata geçip yardım aldık.

maliyet tahminlerimiz şöyleydi.
Ahmet-950 TL
Cevdet-850 TL
Fikret-1350 TL
Meltem-1250 TL
Ülkü-1050 TL
sonuçlarda SAYISAL SONUÇLAR bölümünde.

gezginler için hayrını görecekleri bir rehber,blog okurları içinde yormayan tatlı bir yazı olur diyerek parçalara başlıyorum.

2 yorum:

P_A_N dedi ki...

merak ile bekliyorum
zira orta vadeli gezi planlarımın içinde bu bölge var...

Selamlar ve mutlu yıllar

kerwane dedi ki...

sağlık,barış ve kazanç dolu yıllar diliyorum bende size.
diğer bölümlerin yayınlanmasından önce yola çıkacaksanız irtibata geçebiliriz.yaşadıklarımızı paylaşmaya hazırız.ilginize tekrar teşekkür ederim.